• Novinky

            • Zelenické hry

            • V dňoch 25. a 26. mája sa konal už štyridsiaty ročník Zelenických hier. Naši žiaci hrdo reprezentovali našu školu, za čo im patrí potlesk a veľké ĎAKUJEME!

              Viacerí z nich sa tešili z medailí v atletických disciplínach.

              Beh na 60 metrov - chlapci:

              1.miesto - Thomas William Gilbert Baer (8.ročník)

              Vrh guľou - dievčatá:

              2.miesto - Veronika Šoltésová (9. ročník)

              3.miesto - Adriana Páleníková (7. ročník)

              Skok do diaľky - dievčatá:

              3.miesto - Natália Sanchez (6. ročník)

              Skok do diaľky - chlapci:

              2.miesto - Ivan Bihári (9. ročník)

              3.miesto - Dominik Bango (9. ročník)

              Skok do výšky - chlapci:

              2.miesto - Thomas William Gilbert Baer (8.ročník)

              Beh na 300 metrov - dievčatá:

              1.miesto - Natália Sanchez (6. ročník)

              Poďakovanie patrí aj našim sponzorom, bez ktorých by nebolo možné toto tradičné podujatie zorganizovať: PD Siladice, obec Horné Zelenice, obec Dolné Zelenice, rada rodičov, o.z. Zelený trojlístok, TOP 4 running, Pedagogická fakulta TU, Spolok priateľov Váhu, Mäsiarstvo RAU Rudolf, Potraviny Beránek Ján, Poľovné spoločenstvo Váh, RK ENGEENIRING, EVENT & FEST.

              Mgr. Dana Kováčiková 

               

            • Štvrtky v Nitre

            • Žiaci sa počas štvrtkov, v apríli a máji, zúčastnili exkurzie v Nitre. Spoznali jej zákutia, navštívili Nitriansky hrad, oprášili vedomosti o kniežati Pribinovi, pokochali sa výhľadmi z hradu, pomocou mince vypočítali hĺbku studne na hrade. Prezreli si aj historické centrum mesta, mladší žiaci si užili aj detské ihrisko a pochutili si na výbornej zmrzline. 

            • Plavecký výcvik

            • Žiaci 3. a 4. ročníka sa zúčastnili plavéckeho výcviku v plaveckej škole Delfín v Nitre. Vo veľkom bazéne sa zdokonaľovali v plávaní a v malom bazéne sa hrali a šantili. Všetky deti zvládli základy plávania a veľmi sa im výcvik páčil. Na záver dostali sladkú odmenu a za svoj výkon mokré vysvedčenie. Triedne učiteľky V. Valachová a M. Seewaldová

          • Štúrov Zvolen
            • Štúrov Zvolen

            •  Dňa 5. apríla 2023 sa v Drahovciach konalo krajské kolo súťaže Štúrove a Hollého rétorické Drahovce. Poslaním súťaže je formovanie vzťahu mladých ľudí k rodnému jazyku, rozvíjanie verbálnokomunikačných schopností mládeže, skvalitňovanie ich rečového prejavu, vyhľadávanie talentovaných žiakov, rozvíjanie ich nadania, vytvorenie konkurenčného prostredia na vzájomné porovnávanie svojich schopností.
              Reprezentovala nás talentovaná Veronika Šoltesová z 9. ročníka. Veronikina práca so slovom, rečový prejav a originalita tém, o ktorých uvažuje je skvelá.
              Ocenila to aj porota a Veronika postupuje do celoslovenského kola do Zvolena.

              6. júna jej budeme všetci držať palce!!!

            • Slávik Slovenska

            • Dňa 28.4. sme sa započúvali do ľudových piesní v podaní žiakov 1. a 2. stupňa.  Na úvod nám predviedli žiaci 5. a 6. ročníka pásmo k stavaniu mája a po nich v 2. kategóriách súťažilo 10žiakov. Sme radi, že sa aj naši žiaci zapájajú do uchovávania ľudových piesní a tradícií.

              1. kategória:

              1. miesto- Jaroslav Daniš

              2. miesto- Juliana Uhlíková

              3. miesto- Natália Šoková

              2. kategória:

              1. miesto- Richard Kalnický

              2. miesto- Lukas Toráč

              3. miesto- Anna Mrvová

            • Návšteva divadla

            • Dňa 27.04.2023 sa žiaci 7.,8. a 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v Bratislave v SND Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch. Komédia od Jána Palárika zaplnila celú sálu do posledného miestečka a výkony hercov rozosmiali obecenstvo, ktoré ich na záver predstavenia odmenili dlhým opakovaným potleskom. Divadelný večer sa všetkým páčil, určite si to v budúcnosti zopakujeme.

            • Deň Zeme

            • Celý svet si každý rok  22.4. pripomína Deň Zeme. Inak to nebolo ani na našej škole. Naši prvostupiari si hopripomenuli vo svojich triedach, žiaci v ŠKD vytvorili z plastelíny svoje vlastné čisté plnanéty. Žiaci 2. stupňa si užili deň plný úloh pri ktorých využili medzipredmetové vzťahy osvojili si temíne reuse, recycle, reduce. Presadili kvety, ktoré majú v triedach, posilnili medziľudské vzťahy a upratali okolie školy.