• Novinky

          • Oznam školskej jedálne
            • Oznam školskej jedálne

            • Oznamujeme zákonným zástupcom , že aj v šk. roku 2023/2024 pokračujú tzv. „OBEDY ZADARMO“. Rodičia, ktorí majú záujem o stravovanie detí sú povinní odovzdať podpísanú „ ŽIADOSŤ STRAVOVANIE NÁVRATKA“(príloha č.1) spolu s prihláškou na stravovanie (príloha č.2).

              V prípade, že súčasní stravníci v šk. roku 2023/2024 nemajú záujem odoberať stravu odovzdajú odhlášku zo stravovania (príloha č.3).

              Zároveň žiadame zákonných zástupcov detí, ktoré sa stravujú v šk. roku 2022/2023 v ŠJ pri ZŠ Dolné Zelenice, aby na „TLAČIVO-PLATBY „(príloha č.4) oznámili, či majú-nemajú záujem o vrátenie preplatku za stravu. V prípade, že rodičia nebudú mať záujem o vrátenie preplatku na účet, bude preplatok automaticky preúčtovaný na šk.r. 2023/2024.
              Stiahnuť si ich môžete v nasledovných odkazoch:

              Návratka – žiadosť Navratka-_rodic(1).docxNavratka-_rodic.pdf (príloha č.1)

              Prihláška zo stravovania vo formáte  Prihlaska_na_stravovanie_vo_formate_DOC_(1)(1).docxalebo vo formáte Prihlaska_na_stravovanie_vo_formate_PDF.pdf (príloha č.2)
              Odhláška zo stravovania vo formáte ODHLaSKA_ZO_SKOLSKEHO_STRAVOVANIA.docx alebo vo formáte Odhlaska_zo_skolskeho_stravovania_vo_formate(1).pdf (príloha č.3)
              TLAČIVO PLATBY vo formáte Tlacivo_na_vyplnenie_SJ.docx alebo vo formáte Tlacivo_na_vyplnenie_SJ_vo_formate_pdf.pdf (príloha č.4)
               

              Odovzdávanie prihlášok / odhlášok sa bude realizovať do 16.06.2023

              V prípade, ak nedoručíte túto ŽIADOSŤ -NÁVRATKU v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým o dotáciu na stravu nepožiadate. Zároveň pri nedoručení „PRIHLÁŠKY“ bude dieťa automaticky vyradené zo zoznamu stravníkov na šk.rok 2023/2024. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.
              O zálohovej platbe na stravovanie v šk.r. 2023/2024 bude zákonný zástupca informovaný
              v mesiaci August 2023 formou oznamu na stránke školy.

            • Škola v médiách

            • Jubilejný 40. ročník Zelenických hier, ktoré sa uskutočnili 25. - 26.5. 2023 si všimla aj Hlohovecká televízia, ktorá pripravila milú reportáž. 

            • Ovocná výsadba v škole

            • Uplynulý týždeň sa žiaci našej školy s vervou pustili do výsadby ovocných záhonov v škole. Už čoskoro si pochutia na ríbezliach, malinách, černiciach, egrešoch, čučoriedkach či rakytníku. Za sadenice drobného ovocia ďakujeme spoločnosti plantex, ktorá našim deťom pravidelne zabezpečuje prísun chutného ovocia. 

            • Štúrov Zvolen

            • Dňa 6.6. 2023 sa uskutočnilo celoslovenské kolo súťaže v rétorike ťurov Zvolen.  Poslaním súťaže je formovanie vzťahu mladých ľudí k rodnému jazyku, rozvíjanie verbálnokomunikačných schopností mládeže, skvalitňovanie ich rečového prejavu, vyhľadávanie talentovaných žiakov, rozvíjanie ich nadania, vytvorenie konkurenčného prostredia na vzájomné porovnávanie svojich schopností.Reprezentovala nás talentovaná Veronika Šoltesová z 9. ročníka. Veronikina práca so slovom, rečový prejav a originalita tém, o ktorých uvažuje je skvelá. 

            • Deň detí na 2. stupni

            • Tento rok si naši druhostupniari užili svoj deň v Trnave. Najskôr sme sa prešli centrom mesta, kde sa oboznámili s kultúrnymi pamiatkami mesta a sídlami niektorých stredných škôl, následne sme sa presunuli do zrekonštruovaného historického ružového parku a po krátkej prechádzke sme sa usadili v kine, kde sme spoločne pozreli Strážcov galaxie3.

            • Vlastivedné múzeum

            • Žiaci 5., 6. a 7. ročníka sa zúčastnili výstany vo Vlastivednom múzeu v Hlohovci s názvom Prírodné klenoty Hlohovca. Žiaci mali možnosťi vidieť rôzne vzácne a chránené rastliny a živičíchy, ktoré sa v ich okolí nachádzajú. Celkový dojem a odborný vhľad výstave dal jej kurátor, ktorý svoj výklad spestril vlastnými príhodami, čo žiakov zaujímalo. 

            • Zelenické hry

            • V dňoch 25. a 26. mája sa konal už štyridsiaty ročník Zelenických hier. Naši žiaci hrdo reprezentovali našu školu, za čo im patrí potlesk a veľké ĎAKUJEME!

              Viacerí z nich sa tešili z medailí v atletických disciplínach.

              Beh na 60 metrov - chlapci:

              1.miesto - Thomas William Gilbert Baer (8.ročník)

              Vrh guľou - dievčatá:

              2.miesto - Veronika Šoltésová (9. ročník)

              3.miesto - Adriana Páleníková (7. ročník)

              Skok do diaľky - dievčatá:

              3.miesto - Natália Sanchez (6. ročník)

              Skok do diaľky - chlapci:

              2.miesto - Ivan Bihári (9. ročník)

              3.miesto - Dominik Bango (9. ročník)

              Skok do výšky - chlapci:

              2.miesto - Thomas William Gilbert Baer (8.ročník)

              Beh na 300 metrov - dievčatá:

              1.miesto - Natália Sanchez (6. ročník)

              Poďakovanie patrí aj našim sponzorom, bez ktorých by nebolo možné toto tradičné podujatie zorganizovať: PD Siladice, obec Horné Zelenice, obec Dolné Zelenice, rada rodičov, o.z. Zelený trojlístok, TOP 4 running, Pedagogická fakulta TU, Spolok priateľov Váhu, Mäsiarstvo RAU Rudolf, Potraviny Beránek Ján, Poľovné spoločenstvo Váh, RK ENGEENIRING, EVENT & FEST.

              Mgr. Dana Kováčiková 

               

            • Štvrtky v Nitre

            • Žiaci sa počas štvrtkov, v apríli a máji, zúčastnili exkurzie v Nitre. Spoznali jej zákutia, navštívili Nitriansky hrad, oprášili vedomosti o kniežati Pribinovi, pokochali sa výhľadmi z hradu, pomocou mince vypočítali hĺbku studne na hrade. Prezreli si aj historické centrum mesta, mladší žiaci si užili aj detské ihrisko a pochutili si na výbornej zmrzline. 

            • Plavecký výcvik

            • Žiaci 3. a 4. ročníka sa zúčastnili plavéckeho výcviku v plaveckej škole Delfín v Nitre. Vo veľkom bazéne sa zdokonaľovali v plávaní a v malom bazéne sa hrali a šantili. Všetky deti zvládli základy plávania a veľmi sa im výcvik páčil. Na záver dostali sladkú odmenu a za svoj výkon mokré vysvedčenie. Triedne učiteľky V. Valachová a M. Seewaldová

          • Štúrov Zvolen
            • Štúrov Zvolen

            •  Dňa 5. apríla 2023 sa v Drahovciach konalo krajské kolo súťaže Štúrove a Hollého rétorické Drahovce. Poslaním súťaže je formovanie vzťahu mladých ľudí k rodnému jazyku, rozvíjanie verbálnokomunikačných schopností mládeže, skvalitňovanie ich rečového prejavu, vyhľadávanie talentovaných žiakov, rozvíjanie ich nadania, vytvorenie konkurenčného prostredia na vzájomné porovnávanie svojich schopností.
              Reprezentovala nás talentovaná Veronika Šoltesová z 9. ročníka. Veronikina práca so slovom, rečový prejav a originalita tém, o ktorých uvažuje je skvelá.
              Ocenila to aj porota a Veronika postupuje do celoslovenského kola do Zvolena.

              6. júna jej budeme všetci držať palce!!!

            • Slávik Slovenska

            • Dňa 28.4. sme sa započúvali do ľudových piesní v podaní žiakov 1. a 2. stupňa.  Na úvod nám predviedli žiaci 5. a 6. ročníka pásmo k stavaniu mája a po nich v 2. kategóriách súťažilo 10žiakov. Sme radi, že sa aj naši žiaci zapájajú do uchovávania ľudových piesní a tradícií.

              1. kategória:

              1. miesto- Jaroslav Daniš

              2. miesto- Juliana Uhlíková

              3. miesto- Natália Šoková

              2. kategória:

              1. miesto- Richard Kalnický

              2. miesto- Lukas Toráč

              3. miesto- Anna Mrvová

            • Návšteva divadla

            • Dňa 27.04.2023 sa žiaci 7.,8. a 9. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v Bratislave v SND Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch. Komédia od Jána Palárika zaplnila celú sálu do posledného miestečka a výkony hercov rozosmiali obecenstvo, ktoré ich na záver predstavenia odmenili dlhým opakovaným potleskom. Divadelný večer sa všetkým páčil, určite si to v budúcnosti zopakujeme.

            • POĎAKOVANIE RIADITEĽKY ŠKOLY

            • Dňa 22.4. sa uskutočnilo jarné upratovanie okolia našich školských areálov a za pomoci oteckov sme urobili nový chodník. Účasť rodičov a žiakov nás veľmi potešila.Počasie nám tiež prialo. Urobilo sa veľa užitočnej práce a skrášlili sme spoločne prostredie deťom na 1.stupni aj v parku. Vážime si, že ste si našli v sobotu čas a venovali ho škole. Okolie školy sa zmenilo na pekne upravené a čisté. Zúčastnení pedagógovia a  rodičia boli príkladom pre deti ako sa môžu urobiť dobré veci. Všetkým zo  ďakujeme. 

            • Deň Zeme

            • Celý svet si každý rok  22.4. pripomína Deň Zeme. Inak to nebolo ani na našej škole. Naši prvostupiari si hopripomenuli vo svojich triedach, žiaci v ŠKD vytvorili z plastelíny svoje vlastné čisté plnanéty. Žiaci 2. stupňa si užili deň plný úloh pri ktorých využili medzipredmetové vzťahy osvojili si temíne reuse, recycle, reduce. Presadili kvety, ktoré majú v triedach, posilnili medziľudské vzťahy a upratali okolie školy. 

          • Čerstvé hlavičky
            • Čerstvé hlavičky

            • Vážení rodičia, milí žiaci 

              Od 20.4. začína na webstránke www.cerstvehlavicky.sk hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 31.5.2023. Z hlasovanie vzíde 75 základných škôl a 75 materských škôl, ktorým budeme od 09/2023 poskytovať 1x/týždenne čerstvé ovocie alebo zeleninu. Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Edupage, Facebook a iné sociálne siete). Za našu školu môžete hlasovať každý deň. 

              Veľmi pekne vám chceme za spoluprácu vopred poďakovať a veríme, že sa nám to spoločnými silami podarí. 

            • Nakupujeme hračky - finančná gramotnosť

            • Pomocou zážitkového učenia druháci lepšie pochopili pojmy bankovka a minca, rozlišovanie platidiel, vyskladanie presnej sumy za tovar. Nakupovali hračky, ktoré si samy priniesli. Zábavné spestrenie vyučovania malo mimoriadny úspech.

          • Oznam školskej jedálne
            • Oznam školskej jedálne

            • Milí rodičia, 

              ktorí ste prihlásili svoje dieťa na stravovanie od 01.05.2023, chceme vás poprosiť, aby najneskôr do
              30.04.2023
              uhradili zálohu za obedy vo výške 27€. Zálohu za obedy rodič realizuje z dôvodu, ak žiaka včas neodhlási zo stravovania a v tom prípade zákonný zástupca uhrádza stravu zo zálohy.

              Úhrada za stravovanie:
              na účet ŠJ ZŠ: SK12 1111 0000 0066 2198 1056
              Poznámka: meno a priezvisko dieťa

              Vyúčtovanie stravovania: po ukončení školského roka 2022/2023, najneskôr do 15. 07. 2023.
              Preplatok zo zálohy bude vrátený rodičovi na jeho číslo účtu .
              Za spoluprácu a pochopenie ďakujeme.

              Všeobecné pokyny pre nových stravníkov platné 01.05.2023 – režim stravovania, odhlasovanie zo
              stravy a úhrada za stravu v š.r. 2022/2023 

              V zmysle zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVaR SR v znení neskorších zmien
              a doplnkov, má dieťa nárok na stravu z dotácie iba v prípade, ak sa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej
              činnosti v základnej škole a odobralo stravu.


              Z dôvodu dodržiavania platných predpisov pre školské stravovanie:
              • odhlásiť, respektíve prihlásiť na stravu je možné iba deň vopred najneskôr do 14 hod., buď telefonicky alebo osobne
              • v prípade, že stravník nebude zo stravy odhlásený niekoľko dní, rodič/zákonný zástupca uhrádza stravu za všetky dni neprítomnosti dieťaťa ( zo zálohy )
              • stravu nie je možné odhlásiť ráno v daný deň
              • v prvý deň choroby je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára v čase od 13.00 – 14.00h., avšak v tomto prípade stravník uhrádza plnú sumu príspevku za stravovanie
              • rodič dohliada na odhlasovanie svojho dieťaťa včas, v prípade choroby alebo odchodu zo školy a pod. Za neodobratú a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje
              • ak záloha stravné nebude včas uhradená, žiak stravu nemôže odoberať.

               

          • OZNAM O ZVÝŠENÍ POPLATKOV ZA ŠKD,MŠ
            • OZNAM O ZVÝŠENÍ POPLATKOV ZA ŠKD,MŠ

            • Milí rodičia, 

               s účinnosťou od 01.05.2023 sa poplatok za pobyt v ŠKD a v MŠ zvyšuje na 15€/1 dieťa
              mesačne a to na základe:
              Dodatku č.4/2023, ktorým sa mení a dopĺňa všeobecne záväzné nariadenie obce Dolné Zelenice č. 1/2017, ktorým sa určuje výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu výdavkov v materskej škole, školskom klube detí a v školskej jedálni v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Dolné Zelenice, ktorý bol schválený Obecným zastupiteľstvom v Dolných Zeleniciach dňa 29. 03. 2023 s účinnosťou od 01.05.2023 v uvedenej výške.

              Mesačný poplatok za ŠKD 15€/1dieťa (poznámka meno a priezvisko dieťaťa)
              Mesačný poplatok za MŠ 15€/1dieťa (poznámka meno a priezvisko dieťaťa)

              Prosíme rodičov, aby si skontrolovali a zmenili trvalé príkazy na novú výšku poplatku za pobyt v ŠKD, v MŠ.

            • Mesiac Harryho Pottera

            • V marci sa naši druhostupniari preniesli do magického sveta - do Rokfortskej strednej školy, ktorú navštevoval aj slávny Harry Potter. V úvode bol každému doručený špeciálny list od profesorky McGonagallovej a triediaci klobúk ich rozdelil do fakúlt. Každý sa podpísal na špeciálne listiny. Počas celého mesiaca poctivou spoluprácou a vzorným správaním zbierali body pre svoju fakultu. Na slovenčine si čítali knihy o mladom čarodejníkovi, na angličtine porovnávali filmy s knihami, na biológii posadili vlastné mandragory, na chémii vyrábali elixíry lásky, na technike vyrobili vlastné čarodejnícke prútiky! Počas veľkých prestávok sme si krátili čas špeciálnymi úlohami za body. Žiaci sa zlepšili v práci v skupine a v čítaní s porozumením, zároveň sa naučili spolupracovať aj s mladšími či staršími kamarátmi. Dnes sme si celý mesiac vyhodnotili a žiaci absolvovali aj krátky test z vedomostí, ktoré nadobudli počas celého mesiaca. Víťaznou fakultou sa stal Slizolin! Žiakom a učiteľom sa táto mesačná aktivita páčila natoľko, že sa rozhodli, že si nejakú ďalšiu v blízkej dobe určite zopakujú!